Informasjon

NURC er et etappeløp som består av 5 helt ulike etappesegmenter (Henget, Gata, Vertikalen, Terrenget, Sprinten). Alle 5 etappesegmenter bør gjennomføres innenfor det tidsrommet konkurransen varer, for å få størst mulig poengsum. Det er likevel mulig å kun løpe enkeltetapper, for de som ønsker det. Andre NURC-konkurranse varer ut 2020 (H20), noe som betyr at både Henget, Gata, Vertikalen, Terrenget og Sprinten må gjennomføres innen 31.Desember 2020 for å få registrert poengsum på alle etappene.

Alt du trenger for å delta er en Stravakonto. Der finner du de NURC-sertifiserte segmentene (de ligger også her på hjemmesiden under steder). Stedene er merket ved «NURC»«Stedsnavn»«Etappevariant», for eksempel NURC Trondheim Gata. Andre steder, hvor det foreløpig ikke er egne NURC-segmenter, er de håndplukkede etter NURC-standarden. I tillegg bør du registrere deg i NURC-klubben på strava.

Når etappen(e) er gjennomført vil du på Strava oppnå en etappetid, og finne deg selv på etappesegmentets resultatliste (Leaderboard). De som har løpt en eller flere NURC-etapper innen andre kvartal oppnår en poengsum basert på plasseringen sin og avstanden fra de beste på hver enkeltetappe. 1.Januar vil sammenlagtlisten for høsten 2020 (NURC H20) offentliggjøres på våre plattformer. I februar starter NURC Våren 2021 (NURC V21), og alle stiller på nytt med blanke ark. Noen av etappene vil kunne endres før neste NURC starter i løpet av februar måned. Du kan løpe så mange ganger du vil, og når du vil.

Tips: legg inn noen spesifikke økter så du er best mulig forberedt til hver særegne etappe.

Og du! Hvem vet, kanskje blir NURC en vakker dag gjennomført som fellesstart, med kniving gjennom 5 tøffe, varierte etapper i ett og samme løp. Kun avbrutt av korte pauser (check points) for å hente igjen pusten, stramme skoene, og psyke ut motstanderen som står skjelvende etter »Vertikalen» og vurderer taktikk i forkant av »Henget» som ligger foran dem.